Avondmaaltijd | vegetarisch | 2 porties | bereidingstijd: 45 minuten
Shakshuka is een gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het wordt traditioneel gegeten als ontbijt. Er zijn verschillende variaties, maar de basis bestaat altijd uit tomaat en ei. Deze versie met aubergine is mijn favoriet en bevat veel eiwitten en vezels!

Macro's
550 kcal
28 gr eiwit
40 gr koolhydraten
28 gr vet
14 gr vezels
Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr feta
- 2 eieren
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl chilipoeder
- 2 el balsamico azijn
- 2 volkoren pita's
- scheutje olijfolie om in te bakken
Shaksuka
01. Verwarm de oven voor en bak de pita's af volgens de verpakking.
02. Snijd de ui, knoflook, champignons, aubergine en paprika in stukjes.
03. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg vervolgens de champignons en de kruiden toe. Voeg tenslotte ook de aubergine en paprika toe.
04. Als de groentes gaar zijn blus je deze af met balsamico azijn. Voeg dan de tomatenblokjes doe en laat even pruttelen.
05. Roer alles nog een keer door en maak kleine kuiltjes voor de eieren. Voeg de eieren toe en laat even pruttelen met de deksel erop.
06. Als de eieren hard zijn verkruimel je de feta erover en laat je het weer even staan met de deksel op de pan, zodat de feta kan smelten.
7. Als de feta is gesmolten is de shakshuka klaar en kun je lekker gaan genieten!!! Je kunt de shakshuka zo uit de pan eten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat weten wat je ervan vond in de reacties of tag mij op instagram via @fittermetkim
Reactie plaatsen
Reacties