Avondmaaltijd | lactosevrij & optie: vegetarisch | 2 porties | bereidingstijd: 30 minuten
Poké Bowls komen van oorsprong uit Hawaï en bevatten meestal rijst, vis en groente. De Poké Bowl wordt vaak geassocieerd met sushi, want de ingrediënten lijken vaak op elkaar. Je kan eindeloos variëren en er is voor ieder wat wils! Lus je een ingrediënt niet? Geen probleem! Dan vervang je die gewoon of laat je die weg!

Macro's per portie
795 kcal
21 gr eiwit
89 gr koolhydraten
60 gr vet
12 gr vezels
Dit gerecht bevat veel kcal zoals je ziet. Minder geschikt als je wilt afvallen. Toch eten? Laat eventueel de avocado en de gebakken uitjes weg en gebruik minder sushirijst.
Ingrediënten
- 75 gr julienne wortel
- 130 gr sushirijst
- 1 avocado
- halve mango (140 gr)
- 100 gr edamame bonen
- halve komkommer (150 gr)
- klein blikje mais (50 gr)
- 3 el mayo friteslijn
- 1 el rijstazijn
- 1 tl wasabi
- 2 el gebakken uitjes
- De crispy sticks van Valess*
- 1 el olijfolie om in te bakken
*De crispy sticks zijn vegetarisch maar bevatten wel lactose. De crispy sticks kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld 100 gr zalm per persoon.
Bereidingswijze
01. Kook de sushirijst volgens de verpakking.
02. Snijd de avocado, mango en komkommer in stukjes. Bak de crispy sticks zoals op de verpakking.
03. Meng de wasabi, rijstazijn en mayo door elkaar als dressing. Meng deze door de rijst als die klaar is. Houdt eventueel nog wat dressing over om over de Poké Bowl te gieten.
04. Verdeel de rijst over twee borden.
05. Verdeel de groentes/fruit en de crispy sticks/zalm over de rijst.
06. Top af met gebakken uitjes en eventueel de overgebleven dressing.
Gebruik je zalm i.p.v. crispy sticks? Snijd de rauwe zalmmoot in blokjes en marineer deze in 2 el sojasaus en 1 el sesamolie. De zalm eet je raus, zoals in sushi.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat weten wat je ervan vond in de reacties of tag mij op Instagram via @fittermetkim
Reactie plaatsen
Reacties