Lunch | vegetarisch | voor 2 broodjes | bereidingstijd: 10 minuten
Bruschetta (je spreek het uit als brusketta) is een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Midden-Italië. Het bestaat uit gegrild brood, dat je insmeert met olijfolie en knoflook. De toppings variëren, maar vaak zie je tomaat en basilicum. Deze lunch smaakt precies naar het heerlijke Italiaans hapje, maar dan een stuk verantwoorder!

Macro's per portie
340 kcal
13 gr eiwit
40 gr koolhydraten
13 gr vet
7 gr vezels
Ingrediënten
- 2 sneetjes volkoren brood
- 1/2 kleine rode ui
- Ongeveer 10 cherry- of snoeptomaatjes
- 5 blaadjes basilicum
- 3 el cottage cheese light
- 1 el olijfolie
- zout & peper
- optioneel, maar eigenlijk onmisbaar: balsamico crème
Bereidingswijze
01. Rooster de sneetjes brood in een pan of een broodrooster.
02. Snijd de tomaatjes in kwarten, snipper de ui fijn en hak de wat blaadjes basilicum fijn. Doe dit in een bakje en voeg een de olijfolie, zout en peper toe naar smaak.
03. Verdeel 1,5 el cottage cheese per sneetje brood. Verdeel daarover het tomatenmengsel en top af met wat balsamico crème.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat weten wat je ervan vond in de reacties of tag mij op instagram via @fittermetkim
Reactie plaatsen
Reacties